Mijn Honden

Duitse Herder kennel

'Van De Blackheide'

In 2005 zijn wij gestart met onze kennel.  Onze eerste hond was een reu 'Dargo Van De Hogemeentocht'.  Dit is zowat de stamvader van de kennel geworden.

Nog even een verduidelijking waarom wij voor de 'werklijnen' hebben gekozen. 

Qua uiterlijk is er een groot verschil tussen de zogenaamde "showlijnen" en de meer oorspronkelijke "werklijnen". De showlijnen zijn bijna altijd zwart-roodbruin met een aflopende rug, ze zijn ook groter en zwaarder. De werklijnen zijn meestal wat kleiner en zijn meestal grauw of zwart van kleur. Dit laatste is meer onze goesting.  Op gebied van werkcapaciteiten zijn er bij de showlijnen goede werkers zoals er bij de werklijnen ook honden zijn die op shows hun mannetje staat.

De eerste nest die we met Dargo hebben gedaan was met de teef 'Ginco (roepnaam Ginca) van het Groot Wezenland.

Uit die combinatie hebben we Indie van de Blackheide gehouden.  Dit is de eerste teef die onze kennelnaam draagt.

We hebben Drago ook gebruikt om een andere teef 'Wisla Jipo-Me te dekken.  Dit is een totaal ander type hond dan Indie.  Veel zwaarder van gebeente.

Aangezien wij het klein willen houden en maximum 2 nesten per jaar doen hebben wij momenteel 1 teef hier in de kennel, Mirza van de Blackheide, en Indie van de Blackheide.  Mirza is een dochter van Indie van de Blackheide en Kid vom Haus Valkenplatz.

Hieronder vind u een aantal foto's van onze honden en pups die wij gefokt hebben.Voor info over een reu of een teef in het bijzonder even doorklikken!!!